Carta de la Fundadora

Després de casi 2 anys desde l’inici de l’activitat, ja han passat més d’una vintena d’autònoms i empreses per les nostres oficines.

El centre de Negocis Mollet Coworking pretén donar a la ciutat, un servei d’emprenedoria assequible per a tots aquells profesionals que volen iniciar la seva activitat i tenen necessitat d’un espai físic a peu de carrer.

Sóc Montserrat Rodríguez, Arquitecta Técnica Col.legiada, profesional liberal, emprenedora i Molletana. Fundadora de Mollet Coworking però sobretot, sóc una més a l’oficina, on passo els meus dies de feina delineant planols i realitzant projectes per a diversos clients, tot compartint el centre amb d’altres professionals..

Montserrat Rodríguez - Fundadora Mollet Coworking

Montserrat Rodríguez – Fundadora Mollet Coworking

L’iniciativa va sorgir després dels primers 10 mesos d’activitat professional com a arquitecte técnic. Com molts altres, vaig començar amb un móvil, un portátil, casc, láser i botes. Treballant desde casa per a les hores d’oficina i sortitnt a peu d’obra quan em requerien. Passat aquest temps, em vaig adonar que les hores d’oficina dintre de casa, no eren suficient productives, donat que trobava força distraccions així com costava concentrar-se en l’ambient laboral estant tancada en una habitació de casa. Cada cop més, els clients em demanaven reunions, que no estaba disposada a fer a casa o la terrassa d’un bar. Necessitaba una imatge, una oficina. Buscant preus de lloguer per internet de locals a Mollet, em topava amb els tipics 400€/mes per oficines (a reformar o almenys a acondicionar) de no més de 50m2 (suficient per a 1 sola persona). A més de les despeses mensuals de suministres, basures, la taxa per l’obertura d’una nova activitat…I aquí van començar les pors i els dubtes. ¿Estava segura que podía pagar amb els ingresos que em generava l’activitat, les despeses d’aleshores més 400€ de lloguer tots els mesos? ¿Quines despesses tindria realment cada mes entre suministres, lloguer, assegurançes? ¿Sino em volia arriscar a obirir una oficina que hagués de tancar en pocs mesos, quines opcions tenia?

Així que vaig començar a mirar cap a finals de 2013 oficines comparties, centres de negoci i espais de Coworking amb la finalitat de trobar preus més assequibles, sense els famosos 5 anys de contrate mínim que establien els locals de lloguer. Els més adecuats per al meu mercat estaben a Barcelona ciutat. Això, a mi, que sóc Molletana, em suposaba tres quarts d’hora de caravana i benzina diaria a més dels 180€ que valia un espai Coworking a la ciutat. ¿Però perquè ningú s’havia plantejat que a Mollet també hi han autònoms i que ens calia un espai així? Sóm una ciutat amb més de 50.000 habitants on de ben segur, hi havien professionals que es trobaben amb el mateix problema que jo. Em vaig tornar boja buscant però no vaig trobar res per a compartir en aquell moment.

I aquí es va encendre la bombeta i va néixer Mollet Coworking un Gener de 2014. Una oficina compartida de lloguer mensual a Mollet del Vallès, per 109€/mes on trobarás tot el necesari per a desenvolupar la teva professió. Un centre de negocis equipat amb zones de treball, sales de reunions, recepció, wifi, climatització….

Oficines Mollet Coworking

Oficines Mollet Coworking

La meva experiencia personal amb el centre és més bona del que em vaig imaginar. Des d’ara fa 2 anys, he compartit l’oficina amb més d’una vintena de companys de diferents professions. Trobo aquí la concentració necessaria que em requereix la feina i no em trobo sola. Som més de 12 coworkers que compartim el bon dia, el café, les llargues jornades de feina, l’emprenedoria…. M’han sorgit col.laboracions amb algún d’ells, clients directes i he trobat ajuda amb la creació i assessoria en millores de pagines web, donat que els companys de 2 taules més enllà, són un equip d’Agència de Màrketing online.

Si després de lleguir aquest post t’has sentit identificat, no t’ho pensis més. Vine a coneixer la nostra comunitat i sumat a la cultura Coworking. T’esperem.

Nou espai d'oficines en el Centre de Negocis Mollet Coworking

Nou espai d’oficines en el Centre de Negocis Mollet Coworking

Leave a Reply

Your email address will not be published.